maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sinisiä, punasia ruusunkukkia...

ei ole tulossa meidän hääjuhlaan! Ruusunkukkia ehkä, mutta valkoisina.

Tämä teksti on näköjään jäänyt luonnos-asteelle. Julkaistaan tämä nyt - tällaisia ajatuksia on allekirjoittaneella ollut helmikuun alussa 2012.

Morsiamen äiti on nimetty kukkavastaavaksi, koska omaa erittäin toimivan viherpeukalon. Viime kesänä koekasvatettiin muutamia kukkia, mm. gladiolusta. Viime vuoden huhtikuussa taisin alkaa stressaamaan ensimmäistä kertaa hääkukista - sama stressi jatkuu edelleen. Ensimmäinen stressi tuli koekylvöön valittavien kukkien vuoksi. Kun kukat oli valittu, stressi jatkui sillä, että kasvavatko ne. No, kasvoivat. Kaikesta huolimatta stressistä ei päässyt eroon - aloin jahkailemaan, että tulikohan sittenkään valittua oikein ja mikähän olisi kiva? Vaihtoehtoina on käynyt kalla, kanerva ja/tai calluna, pioni, harsokukka, eustoma, ruusu, you name it. Ai niin, onhan listalla ollut myös muratti, hopealehti ja -köynnös sekä uusimpana uutuutena mehikasvit (äitini idea).


Internet ja ihanat hää- ja kukkasivustot eivät auta asiaa yhtään! Tai siltä se ainakin välillä tuntuu, kun iskee runsauden pula eikä osaa päättää, että mitä haluaa. Nyt ajatukset on selkiintyneet sen verran, että 90% varmoja valintoja ovat hopealehti/-käpälä/-putous, valkoinen ruusu ja valkoinen pioni. Kimpun varteen tulee satiininauha ja mahdollisesti helmiä koristeeksi.


 





Martha Andrews


Onnenhippusia

Knotty Bride



Onnenhippusia















































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti